Week 14 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Mariella Dijkgraaf - WaarBenJij.nu Week 14 - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Mariella Dijkgraaf - WaarBenJij.nu

Week 14

Door: Mariëlla

Blijf op de hoogte en volg Mariella

18 Januari 2009 | Nederland, Amsterdam

Bon Tardi Duchi's,

Week 2 van het nieuwe jaar begon lekker op het strand. Omdat Steff een feestje had moesten we zaterdag 10-01 al vroeg op staan. Het feestje begon om 10.00 op Daaibooi. Dit strand staat bekend om zijn bbqen. Wij zijn doorgereden naar Porto Marie (is vlakbij Daaibooi). Om 15.00 ben in Steff gaan ophalen en hebben tot 17.00 nog heerlijk op het strand gelegen. Naast het zonnen hebben we gesnorkeld en hele mooie vissen gezien. Trompet vissen van 1 meter lang. Op de terug weg moesten we tanken de tank was kuis leeg. Wij naar het eerste benzine station gereden en wat bleek nou. Had die muts van het kantoor de deur achter haar dicht gegooid en de sleutel binnen laten liggen. We moesten wachten totdat haar baas kwam om de deur weer open te maken. Uiteindelijk hebben we 1 uur daar gestaan maar wel benzine getankt. Het was inmiddels al 18.30 we moesten nog naar Julianadorp een vriendje thuis afzetten en nog boodschappen doen bij de A&H. Gelukkig is die tot 20.00 open en hadden ze alles wat we nodig hadden,

Zondag 11-01 heb ik lekker uitgeslapen tot 11.30.Om 13.00 zijn we naar Roos gereden, omdat we al 3 dagen beloofd hadden om te gaan, maar elke x kwam er iets tussen. Dus zijn we vandaag naar de Struisvogelfarm geweest. Hier hebben we een rondleiding gekregen en de struisvogels ook gevoerd. Dan sta je voor ze en zitten zij met hun bek in een bak die je vast hebt. Daarna hebben we ze opgegeten. We waren om 19.30. Ik heb brood gesmeerd voor school en daarna de kids op bed gelegd.

Maandag 12-01 Vandaag ging de wekker af om 5.45. Iedereen was vrij snel klaar alleen Steff niet. Maar we waren wel op tijd op school. Na eerst zelf 50 banen gezwommen te hebben heb ik nog 60 gedaan samen met Hellen. Na de kids uit school gehaald te hebben, wilde de jongens een huis maken van een stel planken die in de schuur stonden. Natuurlijk heb ik ze daar bij geholpen. Het is gelukt, maar kan je wel vertellen dat ik daarna gelijk in het zwembad ben gegaan om af te koelen. Het zweet liep overal uit.

Dinsdag 13-01 Vannacht was de stroom weer eens uitgevallen. Gelukkig heb ik daar geen last van:) Steff had heel de nacht geen oog dicht gedaan, maar is wel naar school geweest. Vandaag heb ik lekker de hele ochtend met Ar op de MSN gezeten. Ik was deze middag soort van vrij, omdat ze alle 3 vriendjes mee hadden genomen. Later heb ik Roos weggebracht en met ik met Steff en Eef naar de badminton gegaan. Heb zelf ook nog meegedaan.

Woensdag 14-01 Na het gebruikelijk ritueel van naar school brengen en ontbijten heb ik 70 banen gezwommen. Omdat de zon niet echt scheen ben ik gaan omkleden en heb gelijk mijn app schoon gemaakt. Eef en Steff hadden een vriendje meegenomen. Jozefien(vriendin van Steff) heb ik thuis gebracht op Jan Sofat, toen Steff op Salina bij de jazz afgezet, door naar Brievengat voor de voetbal. Vanuit daar naar Julianadorp waar Eef aan he spelen was. Door naar Steff en toen naar Dré en weer naar huis. Ik ging om 16.15 weg en was om 19.45 weer thuis. Gelijk gegeten en de kids op bed gelegd.

Donderdag 15-01 vandaag heb ik 100 banen gezwommen en heerlijk in het zonnetje op laten drogen. Daarna de was voor Hellen gedan. Vanmiddag was ik vrij, omdat ze overbleven en Hellen is ze gaan halen. Moesten naar de dokter. Dus heb ik lekker met Ar op MSN gezeten. Later die middag was ik beetje dizzie. Had het bloedheet, maar gelukkig is het overgegaan.

Vrijdag 16-01 Vandaag had ik een zieke. Steff voelde zich niet lekker, maar later is het overgegaan en hebben we houtjes geschilderd. Dré en Steff om 16.00 bij toneel afgezet. Ondertussen ben ik Punda in de rondte geweest. Ik wilde ook nog even naar Otrobanda maar toen begon het te regen terwijl ik al op het pondje zat. Ik ben via de pontjesbrug terug gelopen en heb ze weer opgehaald. Daarna naar Julianadorp om Eef op te halen. Omdat Bram & Hellen een borrel op de zaak hadden hebben wij bij de KFC gegeten.

Zaterdag 17-01 werd ik wakker gemaakt door Eef om 8.30, terwijw ik de wekker had gezet om 8.45, omdat Dré om 10.00 moest voetballen. We waren er op tijd. Uiteindelijk wast hij de eerste helft wissel en in de tweede helft werd hij gewisseld. Hij heeft maar 15 min gespeeld. Maar ze hebben wel gewonnen met 1-0 en ze waren veel beter dan het andere team. 's Middags zijn we naar Cabana Beach gegaan (het oude Kontiki). Bram & Hellen waren daar al. Heb daar lekker op een bedje in het zonnetje gelegen en af en toe de zee opgezocht voor afkoeling:) Dré had nog in een zeeëgel getrapt, dus toen heeft Eef er gelijk over heen geplast en is er niks meer van te zien. Ik ben om 19.00 naar beneden gegaan om te douchen, toen heb ik even op bed gelegen, maar dat even duurde tot de volgende ochtend 11.30.

Zondag 18-01 heb ik lekker uitgeslapen en na het ontbijt in het zonntje met een boek gelegen. Af en toe in het zwembad. Nu met Ar en Ma op de MSN.

In het begin van deze week was er veel wind vooral 's avonds. Later is dat helemaal overgegaan en was er bijna geen wind meer. Het zonnetje heeft goed zijn best gedaan en het is heel de week 30 graden geweest. Op die ene regenbui in Punda klagen we niks. Het was juist wel even lekker zo'n bui. Ik kijk uit naar deze week wat er weer gaat gebeuren.

Natuurlijk heb ik onwijs veel zin in 16-02, want dan komen Ar en Mamsie. Lekker 16 dagen met zijn 3en.
Maar dat duurt nog even.

Tot volgende week en Bon Simang.