Week 13
Door: Mariëlla
Blijf op de hoogte en volg Mariella
09 Januari 2009 | Nederland, Amsterdam
Vorige week vrijdag zijn we zijn naar het concert van Jan Smit gegaan. Het begon om 22.00, maar zoals een echte artiest begon hij om 22.30. Was niet erg. Maar voordat we op Mambo waren. Waren we uiteindelijk vlak bij kregen we een lekke band. We zijn toch doorgerden en gekeken hoe erg het was. Ja heel erg dus :( Zo plat als een dubbeltje. Maar het concert was leuk. Daarna was er nog de afterparty. Er werd gelijk weer muziek gedraaid en iedereen ging los. Om 02.00 naar huis, onderweg stopten er mensen om te zeggen dat we een lekke band hadden. Ja duhhh dat wisten we zelf ook wel. We hebben een vriend van Bram & Hellen gebeld die wist wel een plekje om hem neer te zetten. Toen zijn we verder gegaan met 7 man in een honda. Door deze toestand gingen we pas om 03.00 slapen. Ik had totaal geen slaap had de foto's van Jan Smit nog op de laptop gezet, ik dacht kan net zo goed wakker blijven want de wekker gaat weer af om 5.15. Toch ben ik om 04.00 maar even gaan slapen.
Je zal je wel afvragen waarom de wekker op zaterdag om 5.15 af moet gaan.
We zijn namelijk voor 3 dagen naar Bonaire geweest.
Zaterdag 3-1 zaten we om 07.00 met een half slapend hoofd in de auto om vervolgens met DAE om 9.00 te vliegen. Het vliegtuig vertrok op tijd en binnen 15 min zit je op een ander eiland. Met de huurauto zijn we naar het hotel gereden. Wij hadden de villa. Toen we aankwamen waren ze net bezig om het schoon te maken. Nou schoonmaken met de Franse slag zal je bedoelen. Het was echt overal nog vies. Zal geen details noemen, maar echt te vies gewoon. Bij het hotel hebben we nog ontbeten en zijn we ons om gaan kleden om naar Jibe beach te gaan. Dit HET surfstrand van Bonaire. Je kan hier meters tot aan je knieën lopen. De jongens hebben hier gesurfd. Ik heb het ook geprobeerd. Het is nog best moeilijk, maar het is gelukt heb een klein stukje gesurfd. Verder is het een mooi strand met een bar, waar we iets gedronken hebben. 's Avonds zijn we in Kralendijk bij het City café iets gaan eten. Tijdens het rijden heb ik een hele zere kont gekregen. Dit kwam omdat we achter in de pick-up zaten en Bram een beetje hard over een kuil ging. Mijn bil deed echt pijn.:( We zijn lekker vroeg gaan slapen 21.00, want we waren allemaal kapot. Steff & Ik hebben in 1 bed geslapen wilde ze graag.
Zondag 4-1 hebben we heerlijk uitgeslapen tot 9.00 en hebben we ontbeten bij het City Cafe. Na het ontbijt zijn we naar Van der Valk gereden om duikspullen te gaan passen. Steff & Ik zijn gaan duiken. Dit was echt een super ervaring:D:D:D:D Het is veeeeel mooier dan op Curacao. Veel helderder, helaas zag je wel dat er koraal was verwoest door de orkaan Omar. We hebben mooie vissen gezien. o.a. French Angel, papegaaivissen, trompetvissen, doktersvissen en zelf een slangetje. Helaas konden we deze niet pakken hij was te snel. Als ik nog een keer naar Bonaire ga wil ik zeker nog een keer duiken.
Daarna zijn we doorgereden naar Jibe Beach waar de jongens weer gesurfd hebben en ik ook trouwens. Het ging vandaag veel moeilijker dan gister, omdat er veel wind stond. Om 19.00 zijn we richting huis gegaan en hebben we iets gegeten bij een Indisch restaurant.
Maandag 5-1 hebben we weer uitgeslapen tot 9.00 en iets gegeten bij het restaurant. Omdat de kids houtjes wilde gaan zoeken zijn we naar de zoutpannen gereden. Maar eerst zijn we naar de zaak gegaan en hebben we een cadeautje gekocht voor in Edwin zijn nieuwe huisje. Eenmaal aangekomen bij de houtjes hebben de jongens een bouwwerk gemaakt en hebben wij de girls houtjes gezocht en die achter in de pick-up gelegd. Vandaag vlogen we weer terug om 15.15. We hebben eerst nog even naar Edwin zijn huisje gekeken wat er leuk uitziet en daarna nog iets gedronken. Het vliegtuig vertrok op tijd. Toen we aankwamen op Curacao was het top drukte. Zowel Martinair als KLM waren aangekomen. We waren zo door de paspoortcontrole heen, maar voordat we onze koffer hadden... Uiteindelijk zijn we via een omweg door alle mensen heen gegaan en stonden we zo buiten. Eenmaal bij de auto aangekomen, wilde hij niet starten en was de spiegel ook nog eens gejat. Bram bleef het proberen, maar kreeg hem niet aan de praat. Toen heeft hij een collega gebeld en die heeft ons met startkabels geholpen. Onderweg friet besteld en dat thuis opgegeten.
Dinsdag 6-1 zo de vakantie is weer voorbij het normale ritme gaat beginnen. Dat hakte er wel even in hoor vanmorgen om 5.45 die wekker. Na het ontbijt heb ik 50 baantjes gezwommen en heerlijk van het zonnetje genoten. De kids hebben 's middags de houtjes van Bonaire geschilderd. Later met Steff naar de badminton waar ik ook meegedaan heb.
Woensdag 7-1 had ik mij verslapen, althans ik werd om 6.15 wakker was nog geen ramp, want we zaten nog om 6.30 in de auto op weg naar school. Eenmaal terug heb ik na het ontbijt mijn 50 banen gezwommen en mezelf heerlijk verwend. Ik heb voor Hellen alle kerstspullen opgeruimd.
's Middags heb ik gekookt. Vrij simpel, boerenkoolstamp, ik moet zeggen dat het best goed gelukt was. Vandaag was ik een soort van vrij, want ze hadden alle 3 een vriendje meegenomen. Ik ben met Steff naar de jazz gegaan en Dré bij de voetbal afgezet. Toen ik Steff bij de jazz had afgezet ben ik naar de Appie Happie gereden, omdat Hellen nog boodschappen nodig had. Wat een @#*% ik dat echt alles wat ik nodig had was bijna op of was er gewoon niet'. Bram en Hellen zijn samen gaan eten, omdat Bram naar NL ging. Wij hebben gewoon een broodje gegeten en ondertussen een DVD gekeken.
Donderdag 8-1 vandaag geen rare grappen met de wekker. Ik heb voor Bram getankt. Je gelooft gewoon niet dt de benzine hier met 0.75 naar beneden is gegaan. Onderweg was er nog een ongeluk gebeurd met een fietser. Jaa ze fietsen tegenwoordig hier op de Antillen. Hij was aangereden door een auto. Ook vandaag weer mijn 50 banen gezwommen en mij op laten drogen in door zon. Ik heb vandaag op de pc naar een nieuwe telefoon gezocht. Dit omdat Bono *%$#@! de mijne kapot heeft gebeten. Hij dacht laat ik ook eens bellen naar mijn vriendjes. Ik kan je wel vertellen dat ik woedend op hem was. Heb er 2 gevonden die mooi zijn dus even kijken welke ik neem. Voordat ik de kids ben gaan ophalen heb ik Willemstad nog even een bezoek gebracht. Hier nog naar een mobiel gekeken, maar die 2 die ik op internet had gezien waren nergens te krijgen. Dus bestel hem wel op internet. De kids hoefde ik pas om 14.15 op te halen, omdat Dré knutselen heeft en de andere 2 waren overgebleven. Weer thuis hebben we film gekeken en had Hellen eten gehaald bij de Ribs.
Vrijdag 9-1 Natuurlijk ging ook vandaag weer de wekker om de gebruikelijke tijd. Ik opgestaan en aangekleed. Ik ga altijd via de zijdeur naar binnen, maar dat ging vandaag niet op. Dit kwam omdat de sleutel er aan de binnenkant nog op zat. Dus toen heb ik maar even buiten op de porch gezeten totdat ik Hellen zag en die heeft open gedaan. Ook vandaag weer netjes 50 banen gezwommen. Nadat ik de kids uit school had gehaald ben ik met Dré naar toneelles gegaan. Dit was om 15.00 en duurde tot 17.00. In de tussen tijd ben ik daar gebleven, omdat Eef hier afgezet zou worden om 16.15 door een vader van een vriendje waar hij was spelen. Anders zou ik heen en weer moeten rijden en was zonde van de tijd. Toen ze klaar waren ben ik naar Zuikertuin gereden waar de dames aan het shoppen waren. Met zijn alle zijn we doorgereden naar Shop Sticks susi restaurant waar we heerlijk hebben gegeten. De kids liggen nu heerlijk bij mama in bed naar een dvd te kijken.
Zo nu is er al weer 1 week voorbij in het nieuwe jaar. Niet normaal hoe snel het gaat. Voordat ik het weet ben ik weer in NL. Nou liever niet als ik het zo lees en hoor. Jullie met al die kou. Ik zou best even op de schaatsen willen staan, maar als ik mag kiezen kies ik voor het zonnetje.
Dikke kus